Support

Behöver ni hjälp? Kolla nedan och skicka sen mail till support@xnoteapp.com om ni fortfarande har frågor.

Ta emot Xnotes (via webbläsaren i mottagarens smartphone)

Jag försöker hitta ett meddelande men min position uppdateras inte, jag ser bara "Söker GPS signal"

• GPS:en i din mobil behöver fri sikt till satelliter. Se till att du är utomhus på en öppen plats, bort från höga byggnader. Dimma och tjocka moln kan ibland orsaka problem.

• Om detta händer efter uppstart så ge din GPS:en några minuter att hitta tillräckligt många satelliter. Lägg mobilen där den har fri sikt mot himmelen och ha tålamod :-)

• iPhone-användare: Om du fortfarande använder iOS 6 så kan en känd bugg vara orsaken. Uppdatera till iOS 7.

• Android-användare: Se till att inställningarna för Platsåtkomst (GPS) är rätt: Öppna appen 'Inställningar'. Välj 'Platstjänster' och slå på både 'Wi-Fi nätverk' och 'GPS-satelliter' (namn och placering av inställningar kan variera).

• Android-användare: Om GPS är på men du får ett "Platsåtkomst måste tillåtas..." meddelande när du uppdaterar sidan se då till att du inte har nekat åtkomst: Öppna meny-inställningarna när du tittar på meddelandet i webbläsaren: Välj 'Inställningar', 'Sekretess och säkerhet', 'Ta bort platsåtkomst' och sedan 'OK'.

Om du fortfarande inte kan få det att fungera så skicka ett mail till support@xnoteapp.com så skall vi försöka hjälpa dig.

Skicka Xnotes (via Xnote iPhone appen)

Jag vill skicka via ett privat Facebook-meddelande, är det möjligt?

Absolut. Välj Mer... på sänd sidan. Välj Andra tjänster och Fortsätt. Det här kommer kopiera en länk till din nyligen skapade Xnote till klippbordet. Öppna din Facebook app och skapa ett privat meddelande till en vän. Klicka och håll där du normalt skriver in text, välj klistra in och skicka sedan. Din vän kommer kunna följa länken till Xnote meddelandet.

Upplösningen på kartan är så dålig att jag inte kan se var jag gömmer meddelandet!

Ursäkta! Det här orsakas av Apples beslut att sluta använda Googles kartor i iOS 6 vilket ibland resulterar i dålig upplösning (inbyggda Maps visar samma resultat). Här är en tillfällig lösning där du justerar positionen i efterhand:

1. Skapa ett meddelande och göm det relativt nära där du vill ha det till slut. Skicka meddelandet.

2. Klicka på <i> symbolen som visas på Skicka sidan. Välj Hantera skickade meddelanden länken och sedan det meddelande du just skickade. Scrolla ner till kartan. Zooma in kartan och klicka på skärmen för att välja ett nytt gömställe för det här meddelandet. Klicka på Uppdatera gömstället under kartan och konfirmera. Gör detta relativt snart för att uppdatera gömstället innan mottagaren öppnar länken i sin smartphone.

Dålig upplösning är inget problem för mottagaren eftersom de guidas till meddelandet med hjälp av Googles kartor.

Android och �vriga